Felnőttképzés lehetőségei és nehézségei egy kutatás tükrében

Szerzők

  • Zsuzsanna Szigetiné Mészáros

DOI:

https://doi.org/10.3311/ope.645

Absztrakt

A felnőttképzésben való részvétel nagyon fontos a mai munkaerőpiaci igényekhez való alkalmazkodáshoz. Az ingyenes képzésekre van leginkább igény, melyet a munkahelyi feladatok és a mindennapi élethez szükséges hasznos tudás miatt választanak a résztvevők. A képzés során a legtöbb nehézséget a szabadidő feláldozása és a szűkös időkorlát jelent, a munkahelyhez és a családhoz való alkalmazkodás tekintetében. Az oktatók és a képzőhelyek segítséget nyújtanak a problémák áthidalásában, digitális tananyagokat is rendelkezésre bocsátanak. A legtöbb képzés eredményesen zárul, mely több szempontból is pozitívan befolyásolja a szakmai tudásátadáson résztvevő további életét. Kérdőíves kutatásom segítségével elemeztem a felnőttoktatásban résztvevők motivációit, nehézségeit és tapasztalatait. Kutatásom célcsoportját főleg olyan felnőttek alkották, akik jelenleg is képzésben vesznek részt.  

Információk a szerzőről

Zsuzsanna Szigetiné Mészáros

1978-ban Szentesen születtem, jelenleg is itt élek. Két gyermek édesanyja vagyok. Első közgazdász diplomám megszerzése, vagyis 2001. óta a szakmámban dolgozok.

Kilencedik tanévemet kezdtem meg a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Boros Sámuel Technikumában, ahol közgazdász oktatóként tanítok nappali tagozaton és felnőttképzésen egyaránt. Minden tanévben osztályfőnök, 2 munkaközösség aktív tagja, illetve az osztályfőnöki munkaközösség vezetője vagyok.

##submission.downloads##

Megjelent

2024-09-23

Folyóirat szám

Rovat

Eszmélés