Shoj Shiba és David Walden: Az áttöréses fejlesztés irányítása

Authors

  • István Benedek

DOI:

https://doi.org/10.3311/ope.183

Abstract

A téma és tartalom interdiszciplináris jellege alapján jó szívvel ajánljuk a könyvet a hatékony és sikeres szervezetfejlesztés, a vezetésfejlesztés, a minőségkultúra iránt érdeklődő szakembereknek. A könyvben leírtak alkotó alkalmazása segíthet a köznevelési intézmény vezetőinek a napi praxisban az intézményt felkészíteni a tanfelügyeleti ellenőrzésre, és egy differenciált önértékelési módszertan kidolgozásában.

Author Biography

István Benedek

 

Szakterülete a nevelés- és vezetéstudományi kutatás. Ballér Endre munkacsoportjában (MKKE) részt vett a „Komplex pedagógia” kutatás projektben, majd Mezei Gyula iskolavezetés stúdiumai (ELTE) voltak rá nagy hatással. A londoni „The Open University” Hatékony menedzser, Emberi erőforrás kezelése, Időgazdálkodás és a Változások menedzselése honosított vezetéstudományi tananyagokat két évtizeden át tanította az Euro-Contact Business School-ban. Szakmai érdeklődése az 1990-s évektől kiterjed a minőségfejlesztés, minőségkultúra terültére is. Huszonöt éven át vezette a Fővárosi Ady Endre Gyakorló Szakkollégiumot. Vezetése alatt az intézmény több rangos elismerésben részesült: Közoktatásért Minőség Díj, IIasa Shiba Díj, Köztársasági Elnöki Aranyérem, „Elkötelezettség a kiválóságért” európai minősítésű (Committed to Excellence) Díj, Pro Scolis Urbis Díj.
Alapító konzulens és tananyagfejlesztő a Budapesti Műszaki Egyetem közoktatási vezető és pedagógus szakvizsgára felkészítő képzésben. Számos pedagógiai, vezetéselméleti könyvet, tanulmányt publikált. Munkásságát Apácai Csere János és a Tessedik Sámuel Díjjakkal is elismerték, 2011-ben megkapta a Minőségkultúra Nagykövete elismerést is.

Downloads

Published

2017-03-16

Issue

Section

Recenzió