Tartalommegfelelés vizsgálata tantárgyleírások elemzésén keresztül

Authors

  • Petra Benedek
  • János Horváth Cz.

DOI:

https://doi.org/10.3311/ope.404

Abstract

A compliance menedzsment fogalomkör megjelenését a felsőoktatási tartalmakban a szövegbányászat módszerével vizsgáltuk. A tantárgyi adatlapok elemzése során azt tapasztaltuk, hogy a jelenlegi képzésekben a compliance menedzsmenthez megjelenése messze elmarad a piaci igényektől. Kidolgoztunk egy olyan tanegység-tervezet, mely a compliance témakör közgazdasági és üzleti képzésben történő strukturáltabb megjelenését teszi lehetővé. We examined the concept of compliance management in higher education contents using the method of text mining. During the content analysis of the subject data sheets, we found that its appearance for compliance management in the current courses lags far behind the market needs. A draft unit has been developed that allows for a more structured appearance of the topic in economics and business program

Author Biographies

Petra Benedek

Dr. Benedek Petra okleveles közgazdász, egyetemi adjunktus a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszékén. Fő kutatási területei a compliance menedzsment, a minőségmenedzsment és a kockázatkezelés.

János Horváth Cz.

Horváth Cz. János a BME Műszaki Pedagógia Tanszékén egyetemi tanársegéd. Villamosmérnöki diplomáját 2000-ben, mérnök-tanári diplomáját 2002-ben, közgazdász diplomáját 2009-ben szerezte meg. Kutatási területébe tartozik a tudáshálózatok és a mikrotartalmak vizsgálata, valamint az oktatástechnológia fejlesztésének lehetőségei.

Downloads

Published

2020-12-22

Issue

Section

Tanulmányok