A férfi karriertervezés

Authors

  • Tímea Juhász
  • Brigitta Chovan
  • Arnold Tóth

DOI:

https://doi.org/10.3311/ope.206

Abstract

Napjainkban a karrier kérdése egyre inkább a munkavállalók munkahely-választásának fókuszpontjába kerül. Egy adott munkáltató melletti döntés esetén sokat jelent, hogy a foglalkoztató milyen karrierkilátásokat tud biztosítani az adott dolgozó számára. A férfiak esetében a karriertervezés egyre hangsúlyosabb kérdéssé válik a szervezeti HR életében. Mire vágynak, mit szeretnének elérni a férfi munkavállalók, és a munka, avagy a család jelenti-e számukra a prioritást. Össze tudják-e a kettőt egyeztetni, vagy ez csak részletkérdés, a többi szempont mellett? Kell-e foglalkozni a szervezeteknek ezekkel a kérdésekkel, vagy ez csak magánjellegű probléma? 2016-ban és 2017-ben egy olyan kutatás zajlott, amely alapvetően férfiakat szólította meg és e kérdésekre kereste a választ. Az alábbi tanulmány e felmérés néhány érdekes eredményét mutatja be. A felmérés azt igazolta, hogy a mintában szereplő férfiak esetében habár a karrier primer jelentőségű, ám ez hatással van a munka és a családi kötöttségeik összehangolásának értelmezésére is.*** 

Author Biographies

Tímea Juhász

 

Juhász Tímea PhD tanácsadó, több felsőoktatási intézmény meghívott előadója. Kutatási területe: munka és magánélet összehangolása, tudásmenedzsment, foglalkoztatási kérdések.

Brigitta Chovan

Chovan Brigitta  Szent István Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományi Doktori Iskola végzős, közgazdász PhD hallgatója. Kutatási területe a munkáltatói márkaépítés, reorganizáció, karrier és foglalkoztatási modellek.

Arnold Tóth

Tóth Arnold PhD, jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem docense. Korábban több felsőoktatási intézményben tanított már, illetve vállalati projektekben is szerepet vállalt. Fő kutatási területei a nem hagyományos értelemben vett foglalkoztatás, továbbá a vállalatok pénzügyi hatékonyságának vizsgálata.

Downloads

Published

2017-09-30

Issue

Section

Munkaügyi Szemle